Blok ekstra dla profesjonalistów o zawartości 82% tłuszczu (mix tłuszczowy)

OPIS PRODUKTU

Wyprodukowano ze śmietanki pasteryzowanej z dodatkiem barwnika – karotenów, tłuszczu roślinnego częściowo utwardzonego rafinowanego oleju palmowego, ew. dodatek aromatu, soli kuchennej, emulgator (E471), witaminy A, D.

ZASTOSOWANIE

Wszystkie grupy konsumenckie w tym dzieci od 12 miesiąca życia. Do bezpośredniego spożycia, nie należy smażyć.

CHARAKTERYSTYKA

Smak i zapach czysty lekko kwaśny mlekowy, konsystencja zwarta, smarowna – dopuszczalna lekko twarda i lekko mazista, barwa jednolita.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA I OKRES PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 10°C. Okres przydatności 50 dni.

OPAKOWANIE

Karton 10 kg i 25 kg.

PARAMETRY FIZYKOCHEMICZNE

Zawartość tłuszczu (%) 82,0 (nie mniej niż 81% do nie więcej niż 84%)
Zawartość wody (%) 16,0
pH plazmy 4,5 – 6,9
Kwasowość tłuszczu max. 2

PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE

Salmonella /25g nieobecne
Listeria monocytogenes /25g nieobecne
Bakterie z grupy coli /1g nieobecne